Aida n Sham

By: romeo juliet

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Feb-2009 03:42 Email | Share | | Bookmark

FAMILY TRIP TO KELANTAN

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan.... balik ke kg bapak aku... setelah sekian lame tak jejakkan kaki ke Kelantan... semakin maju dan semoga terus maju negeri Kelantan....


Tuesday, 30-Dec-2008 08:18 Email | Share | | Bookmark

Lame dah aku tak update fotopages.... tinggal 2 hari jek kite nak melangkau ke taun 2009. Ingat lagi dulu sebelum masuk taun 2000, macam2 perkara akan terjadi... pejam celik dah 8 taun berlalu....

so apa azam baru korang? dah tercapai ke azam 2008? aku takde ape nak dicapai sbb takde azam untuk 2008.. heheh ... so masih berkira-kira lagi ape nak diazamkan untuk taun 2009...

Last week hari Sabtu aku, sham & adam gi zoo. Proses pengenalan name binatang kat anak aku... hahah... kecoh mulut merepek ntah ape cakap.. layan jek la.. ramai gile orang kat zoo, ingatkan depa ramai nie amik cuti start Krismas until new year balik kg... rupenye cam aku jugak.. sempat la naik tren satu round.. then jalan kaki la skit xcercise... tak lame hujan...








Monday, 22-Dec-2008 08:31 Email | Share | | Bookmark

~Kawan baru Adam merangkap adik angkat Kelat~

Dari kiri : SYUMI, KELAT & COMBI



Asal usul Syumi : name asal dia Cumi sbb ingat betina... lame dah bela rupenya jantan.. tuka nama trus ke Syumi... nasib tak yah angkat sumpah bagai... aku amik dia kat area ofis, aku nak gi pasar mlm then nampak dia kat tangga... aku saje cakap kalo aku balik pasar malam nie kau ade lagi... aku bawak balik umah.... skali memang ada tunggu siap ngiau-ngiau lagi.... aku bawak la balik rumah.. mandikan bagi makan pakai... complete la... tinggal duduk jek... bertuah syumi...

aku bawak balik kg masa tu aku pantang adam.... 2 bulan kat kg tak nak balik kl, enjoy katenya... hahah ... dengar khabar syumi kat kg jadi samseng kg dusun plak... slalu curi ikan... kes paling dasyat dia makan burung kesayangan bapak aku..... abis kene belasah! tapi adik bongsu aku tak bagi buang or kasi kat orang... katenye buat teman mak bapak aku kat kg....

Asal usul Kelat : Sedara Sham bagi... masa ambil tu dia baru cerai susu.. tak silap 3@4 minggu... nama Kelat dapat masa kecik2 dlu bulu dia kelabu & coklat... kecik2 dlu benjol kepala dia... hidung hitam... beso tu la rupe dia... jadik teman Adam... ke mana pergi pasti Kelat ada....

Asal usul Combi : Yang nie pula, kawan adik Sham bagi.... masa amik tu rasenye baru 2 minggu.. sehari sebelum kitaorg balik kg sambut Hari Raya Haji. Syumi dapat la jumpe 2 adik angkat dia.... kat kg kitaorang gi carik susu+botol susu dia... sepanjang kat kg tu la Syam bz ngan anak-anak angkat dia.. aku bz ngan adam... asal balik kg jek kete penuh ngan barang keperluan anak-anak kitaorang.... hakssss





Wednesday, 22-Oct-2008 07:12 Email | Share | | Bookmark



mak shaya paksa saya jadi spiderman!... ermmmm camne ek... syurga di bawah telapak kaki ibu... tak dapat jadi spiderman btul2.. main-main pon jadi la... nie la aksi-aksi shaya sebelum menjadi SPIDERMAN... trang trang tang! lihatlah! amacam bu OK tak? hik hik hik hik.... zaassSSSss layaaannnn...





Kelat membesar sebagai johan... nie la kawan shaya bile balik rumah.. kawan sepermainan... tapi kelat slalu jadi mangsa shaya.... saba ye kelat! skit jek hahahah...



ye memang tengah saba la nie adam.. tunggguu la sok aku dah besa cam rimau... aku terkam..... amacam takut tak? itu kate Kelat




Wednesday, 8-Oct-2008 07:17 Email | Share | | Bookmark

SELAMAT HARI RAYA....

Selamat.. selamat hari raya...
Kami ucapkan pada semua...
Selamat.. selamat hari raya...
Pada yang miskin atau yang kaya...

Hari yang menyatukan kite semua...
Untuk bersyukur pada yang Maha Esa...
Mari semua kita gembira...
Menyambut hari yang berbahagia...

Hari yang menyatukan kite semua...
Bermaaf-maafanlah sesama kita...




Inilah wajah-wajah ceria kami di Pagi Hari Raya... taun ni aku dapat jumpe sume adik beradik aku... almaklum la dah kawen kene bergilir balik kampung.... bile ek kita dapat jumpe camni semula..

Very colourful ngan tema masing-masing. Ada pink purple, biru turqoise, hijau, purple, pink maroon... so rasenye dari gamba tu bleh tau kot suami and anak sape.. kih kih kih.. nie adik beradik baru 10, gamaknya kalo 20 camne ek?

Taun nie la kitaorg bakar lemang.. setelah sekian lama takde.. sejak kematian jiran sebelah rumah kami... bertaun-taun lamenye... ada lemang biasa & jagung.. nie wat perasa jagung sbb aku penah makan masa 1st time raya kat Perak. Boleh tahan... sedapppp!...



Wahai perantau-perantau di kota...
Pulanglah ke desa berhari raya...
Ayah serta bonda amat mengharapkan..
Kepulanganmu di hari bahgia...

Dalam kerinduan ayah dan bonda...
Segala juadah disediakan...
Mengharap pulangnya anak yang tersayang...
Usah hampakan hati orang tua...



Semoga Perkahwinan kite Berkekalan ke Akhir Hayat...

AKSI-AKSI ADAM DI HARI RAYA... kat kg aku.. Pekan Nanas, JOHOR Darul Ta'zim.

Tema kitaorg kali nie warna pink purple... jenuh gak nak carik tema warna nie.. ngan last minute carik kain ela... lagi sehari nak puasa... nasib Cik Peah tukang jahit baju masih nak buat... hantar buat baju sham kat area jalan tar tu... rupenye tak buat baju budak... keciwa jugak... mane aku nak buat baju adam nie. Adik aku balik kg try buat kat sane.. alhamdulillah tempahan masih diterima... tapi dapat paling last la... memang last pon malam raya tu sanggup tunggu kat rumah Cik Mala tukang jahit kat kg... nak dapatkan tema sedondonnye pasal.... lega dapat siap dengan bayaran upah untuk baju adam rm13..



AKSI-AKSI ADAM DI HARI RAYA... kat kg Sham.. Kota Lama Kiri, Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan.

Petang raya ke-2 tu dah siap2 kemas barang balik ke KL dulu slom ke Perak... aku settle barang-barang adam & sham.. sham plak settle ngan barang-barang 'Kelat'..... ke mana pegi mesti 'Kelat' ada bersama... mane yang berkeluarga balik raya ke-2 ke rumah mak mertua... tinggallah kat umah mak bapak & yang bujang-bujang... sorang-sorang beransur... rase sedihhhh jek... last skali family aku.. nengok jam gerak dari kg dah kol 9.30 sampai ke kl lebih kurang nak kol 1 pagi... rehat sekejap.. dah tak larat nak mengemas dah... then TiDo... OOooooOOooooo.....

Hari raya ke-3 lebih kurang kol 11 pagi gerak ke Perak... kesian Syam dia drive sorang2... tapi nak wat camne.. kang aku bawak Adam tu plak nak meriba payah lak nanti... yang penting sampai akhirnya ke tanah tumpah darah Mr Sham... hehehhe...




Gi jenjalan kat Kuala Kangsar....





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net